Sjukgymnastik

Sjukgymnasttjänster för individer


Jag erbjuder hjälp för alla typer av besvär och har en bred arsenal av behandlingsalternativ.

Alla är välkomna att söka hos LCAB för att få den hjälp som passar just Er. Jag har arbetat

med många olika patientgrupper och har bred erfarenhet av att jobba på ett

individanpassat sätt.Nedan följer några exempel på vilka behandlingsmetoder som jag använder mig av:


Ortopedisk manuell terapi: Detta är en manuell undersökning- och behandlingsmetod där jag använder specifika undersökningsmetoder för att finna orsaken till besvären. Som behandling använder jag specifika handgrepp och rörelser för att normalisera det aktuella problemet.


Massage: Massage används dels som en uppmjukande del i en behandling, men kan även användas separat för att uppnå avslappning och välmående.


Akupunktur: Jag har arbetat med akupunktur sen början av 1990 och tycker den metoden fungerar bra på många besvär från rörelseapparaten, ex. tennisarmbåge, nack-ryggbesvär, ospecifik smärta, huvudvärk, migrän och generell värkproblematik. Akupunktur kan även ges mot vissa sjukdomar och syndrom.


El-terapi: Apparatbehandling används oftast som ett komplement till övriga behandlingar. Jag använder nu mest Tens, Tems och Ultraljud som el terapi.


Rehabilitering: Jag har under många år arbetat med att bedöma arbetsförmåga och att planera för hur rehabiliteringen skall läggas upp både vad gäller träning och återgång till arbete.


Träning: Har under hela min tid som sjukgymnast varit en stor anhängare av träning som behandling och har bred erfarenhet av att lägga upp individuella träningsprogram för att passa det aktuella problemet som individen har.


Hembesök: Har Ni svårt att ta Er till mottagningen för behandling, eller upplever Ni att behandling i hemmet är att föredra,  kan jag utföra vissa behandlingar hemma hos Er.  Ni tar kontakt och rådgör med mig om Era besvär eller behov är lämpliga för behandling hemma hos Er. Om så är fallet bokar vi en tid och jag kommer till Er.


© Copyright. All Rights Reserved.

Webbproduktion av DATATEMA